kuluttajien luottamus

Kuluttajien luottamus kipusi hieman tammikuussa

Tammikuussa kuluttajien näkemykset omasta ja Suomen yleisestä taloudesta paranivat sekä joulukuuhun että vuodentakaiseen verrattuna, kertoo Tilastokeskus. Arvio omasta rahatilanteesta koheni pysyen silti melko heikkona. Myös työttömyyden uhan koettiin omalta osalta hieman kaikonneen.  

Kuluttajien luottamus pysyi matalalla tasolla marraskuussa, mutta ei enää heikentynyt     

  Marraskuussa kuluttajien arvio oman taloutensa nykytilasta ja myös odotukset omasta sekä Suomen yleisestä taloudesta vuoden kuluttua olivat edelleen hyvin heikolla tasolla, kertoo Tilastokeskus. Kuluttajien luottamusindikaattorin saldoluku oli marraskuussa -12,4, kun se oli lokakuussa -12,6. Asunnon ostoaikeiden määrä nousi hieman, mutta jäi yhä vähän pitkän ajan keskitason alapuolelle.

Kuluttajien luottamus painui edelleen lokakuussa – työttömyyden uhan koettiin kasvaneen 

Kuluttajan arvio oman talouden nykytilasta ja myös odotukset omasta sekä Suomen taloudesta vuoden kuluttua olivat lokakuussa hyvin heikolla tasolla, kertoo Tilastokeskus. Ekonomisti Heidi Lauttamäki arvioi, että erityisesti rakentamisessa ja teollisuudessa synkistyneet talousnäkymät ovat heijastelleet myös kuluttajien luottamukseen. Kuluttajien luottamusindikaattorin saldoluku oli lokakuussa -12,6, kun se oli syyskuussa -11,5.

Kuluttajien luottamus jatkoi matalalla toukokuussa − työllisyysluvut kuitenkin vahvoja  

Toukokuussa kuluttajien odotukset sekä omasta että Suomen taloudesta vuoden kuluttua paranivat selvästi vuodentakaisista, mutta heikkenivät hieman huhtikuuhun verrattuna, kertoo Tilastokeskus. Odotukset olivat vaisulla tasolla. Nykytilan arvio kuluttajan omasta taloudesta heikkeni varsinkin vuodentakaisesta ja pysyi toukokuussa hyvin matalalla tasolla.   

Ajankohtaiset uutiset sähköpostiisi