vastuullisuustyö

Vastuullisuuden olennaisuusanalyysi – miten luoda vankka perusta CSRD:n mukaiselle raportoinnille

Koulutus Kaupan liiton jäsenyrityksille ja -liitoille sekä jäsenliittojen yritysjäsenille Miksi vastuullisuuden olennaisuusanalyysi on keskeinen lähtökohta yrityksen vastuullisuus- ja kestävyystyössä? Mitä kaksoisolennaisuudella tarkoitetaan? Mitä kertoo uudistettu kaupan vastuullisuuden olennaisuusanalyysi? Entä millä … Lue lisää

Kaupan vastuullisuustyö vahvemmin näkyviin Kauppa.fi:llä

Kaupan liitto tekee entistä johdonmukaisemmin vastuullisuustyötä ja kokoaa sitä jatkossa laajasti sivuilleen. Liiton verkkosivustolla, Kauppa.fi:llä, on avattu uusi, kaupan alan vastuullisuustyötä aiempaa laajemmin esittelevä sivusto-osio, jonne kootaan alan vastuullisuuden tilannekuvaa, kerrotaan ajankohtaisista hankkeista ja yritysten toimista sekä tarjotaan yrityksille työkaluja vastuullisuustoimien vauhdittamiseksi.

Kaupan vastuullisuuskysely syventyi erityisesti sosiaaliseen vastuuseen – vastaukset viestivät myös laajemmin vastuullisuustyön haasteista ja mahdollisuuksista

Kaupan liitossa tänä keväänä ensimmäistä kertaa toteutettu Kaupan vastuullisuuskysely pureutui erityisesti sosiaalisen vastuun kysymyksiin. 63 kaupan eri toimialoja edustavaa yritystä antoi liitolle arvokasta tietoa vastuullisuustyöstään. Kattavia toimialatasoisia johtopäätöksiä vastausten perusteella ei voi tehdä, mutta yritysten vastaukset ja näkemykset antavat kuitenkin kiinnostavan, ajankohtaisen poiminnon kaupan alan vastuullisuustekemisestä ja myös arjen haasteista. Liitossa tietoa hyödynnetään niin konkreettisessa toiminnan suunnittelussa kuin viestinnässä ja keskusteluissa sidosryhmien kanssa.

Oulussa Ritaharjun S-marketista korttelikaupalla päästötöntä lämpöä hyödyksi

Oulun Ritaharjuun valmistui keväällä uusi S-market, jossa ilmastohaasteeseen tartuttiin kunnianhimoisesti. Osuuskauppa Arinan, Oulun Energian ja kiinteistöteknisiä palveluita tarjoavan Caverionin yhteistyössä kehittämässä innovaatiossa kaupan hukkalämpö hyödynnetään kaukolämpöverkkoon. Miten kaikki käytännössä toimii?

Ajankohtaiset uutiset sähköpostiisi