Kaupan liitto ja MaRa kannattavat alkoholijuomien prosenttirajan nostamista vähittäismyynnissä

Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan SDP on esittänyt sosiaali- ja terveysvaliokunnan kokouksessa alkoholilain käsittelyn keskeyttämistä. Perusteluina puolue esittää, että kaikki valiokunnan kuulemat asiantuntijat vastustavat esitystä. Kuultaviksi oli kutsuttu lähinnä viranomaisia sekä terveys- ja sosiaalialaa edustavia järjestöjä. Kaupan alan edustajat tai MaRa eivät saaneet kutsua, mikä hallituksen esityksen sisältö huomioon ottaen on hyvin erikoista. Tarkoitushakuisen asiantuntijakuulemisen perusteella SDP oli kertonut, että kaikki asiantuntijoina kuullut vastustavat esitystä. Kaupan ala ja MaRa kannattavat alkoholijuomien prosenttirajan nostamista vähittäismyynnissä. Tämä on todettu molempien valiokunnalle toimittamissa kirjallisissa lausunnoissa.

Ajankohtaiset uutiset sähköpostiisi