kyberturvallisuus

Kuluttajan kannattaa hallita useampia maksutapoja häiriötilanteiden varalta

Kauppa on keskeisesti riippuvainen toimivista maksujärjestelmistä sekä normaalitilanteessa että vakavissa häiriötilanteissa. Suomen Pankin 25.5. järjestämässä Maksufoorumissa syvennyttiin muun muassa maksamisen toimivuuden turvaamiseen häiriötilanteissa. Kuluttajan kannalta on oleellista, että lompakosta löytyy useampi maksukortti ja sopivasti käteistä.

Suomen hybridiuhat – mihin yritysten syytä varautua?

Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa ja kiristynyt kansainvälinen tilanne lisäävät hybridivaikuttamisen ja kyberhyökkäysten riskiä. EK:n järjestämässä webinaarissa keskiviikkona 13. huhtikuuta heräteltiin yrityksiä tunnistamaan oman toimintansa haavoittuvuudet ja ryhtymään varautumistoimiin. Tietoturvan lisäksi tilaisuudessa käsiteltiin informaatiovaikuttamista ja siltä suojautumista.

Ukrainan sodan vaikutukset kaupan alaan

Tilaisuudessa asiantuntijat käyvät läpi sodan vaikutuksia kaupan alaan. Ohjelmassa Kaupan näkymät – kauppa ja kuluttajat sodan sumussa Kaupan liiton pääekonomisti Jaana Kurjenoja arvioi sodan vaikutuksia kaupan alan taloudelliseen toimintaympäristöön ja esittelee juuri päivitettyä vähittäiskaupan suhdanne-ennustetta. Kyberturvallisuus kaupan alan näkökulmasta Erityisasiantuntija Perttu Halonen, Kyberturvallisuuskeskus Globaalin rahtiliikenteen markkinatilanne Toimitusjohtaja Hanna Korvenpää, Kuehne + Nagel Oy

Ajankohtaiset uutiset sähköpostiisi