esihenkilö

Tokmannilla esihenkilöiden työhyvinvoinnin eteen tehty työ näkyy hiljalleen tuloksissa

Tokmannilla esihenkilöiden työhyvinvointiin liittyvät haasteet nousivat pinnalle muutama vuosi sitten henkilöstölle suunnatussa kyselyssä ja kehityskeskusteluissa. Siitä alkoi suunnitelmallinen työ esihenkilöiden työhyvinvoinnin tukemiseksi. ”Uusin Pulssikyselymme antoi jo viitteitä paremmasta”, iloitsee henkilöstö -ja vastuullisuusjohtaja Sirpa Huuskonen.

Työaikasääntely on osa työturvallisuutta: Työnantajan pitää tietää, jos työntekijä tekee töitä omalla ajallaan  

Työaikasääntelyn tavoitteena on muun muassa kohtuuttoman pitkien työpäivien rajoittaminen ja riittävän pitkien lepoaikojen turvaaminen työntekijöille. Näin pyritään vaikuttamaan työntekijöiden kokemaan kuormitukseen ja työhyvinvointiin. Työnantajan on lain mukaan tiedettävä, jos työntekijä tekee töitä omalla ajallaan ja tarpeen mukaan puututtava tähän.  

Hyvinvoiva esihenkilö vaikuttaa koko työpaikan arkeen – myös TES:ssa huomioitu esihenkilöiden työhyvinvointi

Kaupan liitolla on ollut käynnissä vuodesta 2020 yhteishanke vähittäiskaupan esihenkilöiden työhyvinvoinnin parantamiseksi yhdessä Kaupan alan esimiesliitto KEY ry:n sekä Palvelualojen ammattiliitto PAM ry:n kanssa. Tavoitteena on parantaa kokonaisvaltaisesti esihenkilöiden työhyvinvointia ja oman työn hallinnan edistämistä sekä tunnistaa työ- ja vapaa-ajan väliseen rajanvetoon, työn läikkymiseen, liittyviä ongelmia.

Esihenkilön oikeudet ja velvollisuudet

Koulutus esihenkilötehtävissä oleville Kaupan liiton jäsenille Tervetuloa ammentamaan eväitä vastuulliseen ja rohkeaan esihenkilötyöhön. Käymme yhdessä läpi esihenkilön keskeisiä oikeuksia ja velvollisuuksia. Samalla saat opastusta työpaikan ongelmatilanteiden tunnistamiseen ja asianmukaiseen käsittelyyn. … Lue lisää

Ajankohtaiset uutiset sähköpostiisi