EU:n ja Ison-Britannian neuvottelijat kokoontuivat jälleen 17.−21.8. keskustelemaan osapuolten välisestä kumppanuudesta jatkossa. Neuvottelujen keskeisissä kysymyksissä ei edelleenkään päästy eteenpäin, ja EU:n pääneuvottelija Michel Barnier pitääkin sopimuksen aikaansaamista tällä hetkellä epätodennäköisenä.
Kolmas neuvottelukierros EU:n ja Britannian tulevasta suhteesta päättyi perjantaina 15.5. Molemmat osapuolet totesivat neuvotteluiden olleen pettymys, sillä edistymistä tapahtui hyvin vähän.
Britannian EU-ero astuu voimaan 1.2.2020. Erosopimuksen myötä alkaa vuoden 2020 loppuun kestävä siirtymäkausi, jonka aikana jatketaan EU:n nykysäännöillä ja neuvotellaan tulevasta suhteesta.
Iso-Britannian EU-eron eli brexitin seuraava määräpäivä 31.10.2019 lähestyy, mutta osapuolten välisen erosopimuksen syntyminen on edelleen epävarmaa. Britannian kanssa kauppaa tekevien yritysten onkin tärkeää varautua sopimuksettomaan eroon, tietää sen seuraukset ja arvioida niiden vaikutuksia toimintaansa.
Mikä on suomalaisen muotikaupan tulevaisuus globaaleilla markkinoilla? Tätä kysymystä pohdittiin Muotikaupan monet kasvot -seminaarissa Helsingissä tiistaina 14.5.2019. Suomalaisen kaupan kansainvälistyminen on todellakin mahdollista, mutta asiakkaaseen on keskityttävä muulloinkin kuin juhlapuheissa. Lisäksi ratkaisut kannattaa pohjata tutkittuun tietoon.
EU:n kauppatapadirektiivi eli direktiivi hyvän kauppatavan vastaisista käytännöistä yritysten välisissä suhteissa maataloustuote- ja elintarvikeketjussa on hyväksytty muodollisesti niin parlamentissa kuin neuvostossakin. Suomessa direktiivi on näillä näkymin voimassaolevaa lainsäädäntöä kesällä 2021.
Maailman postiliiton aasialaisia verkkokauppoja suosiviin päätemaksuihin saattaa olla tulossa muutoksia lähivuosina. Uusista maksuperusteista päätetään syksyllä.