kaupan tulevaisuusselonteko

Kaupan liiton lausunto kaupan toimialan tulevaisuusselonteon luonnoksesta

Kaupan liitto on lausunut työ- ja elinkeinoministeriölle kaupan toimialan tulevaisuusselonteon luonnoksesta 1.6.2022. Kaupan tulevaisuusselonteko on tärkeä ja tarpeellinen, sillä toimiala käy parhaillaan läpi merkittävää rakennemuutosta. Digitalisaatio, ilmastonmuutoksen estäminen ja luonnon monimuotoisuuden turvaaminen sekä koronapandemia ja Venäjän hyökkäyssodan vaikutukset muovaavat kaupan toimialaa sekä alan yritysten muuttuvaa toimintaympäristöä. Kuten selonteossa todetaan, käynnissä olevaa ja tulevaa kehityskulkua vasten … Lue lisää

Tulevaisuusselonteon kirjallisen kuulemisen yhteenveto julkaistu – kauppa suurten muutosvoimien ristipaineessa

Kaupan alan tulevaisuusselontekoa työstetään parhaillaan työ- ja elinkeinoministeriön vedossa. Viime keväänä ministeriö toteutti kirjallisen kuulemisen, jonka tuloksista on julkaistu nyt yhteenveto. Sen perusteella alan rakennemuutosta vievät keskeisimmin eteenpäin digitalisaatio, yritysvastuu, osaamisen ja koulutuksen muutokset sekä työvoiman saatavuus.

Koronakeväästä kohti kaupan tulevaisuutta

Mari Kiviniemi
Suomi siirsi poikkeuslain syrjään, mutta korona ei ole vielä kadonnut. Kaupan alalla myyntiluvut ovat kehittyneet huhtikuun jälkeen suotuisasti, joten parempaan päin ollaan menossa. Vai ollaanko sittenkään? Tulevaisuuden ennustaminen on aina vaikeaa, mutta tänä kesänä on erityisen haastavaa hahmottaa edes tulevan syksyn tilannetta. Kaikki riippuu siitä, tuleeko koronatartunnoissa toista aaltoa ja koska rokote saadaan markkinoille.

Ajankohtaiset uutiset sähköpostiisi