tulevaisuusselonteko

Kaupan liiton lausunto kaupan toimialan tulevaisuusselonteon luonnoksesta

Kaupan liitto on lausunut työ- ja elinkeinoministeriölle kaupan toimialan tulevaisuusselonteon luonnoksesta 1.6.2022. Kaupan tulevaisuusselonteko on tärkeä ja tarpeellinen, sillä toimiala käy parhaillaan läpi merkittävää rakennemuutosta. Digitalisaatio, ilmastonmuutoksen estäminen ja luonnon monimuotoisuuden turvaaminen sekä koronapandemia ja Venäjän hyökkäyssodan vaikutukset muovaavat kaupan toimialaa sekä alan yritysten muuttuvaa toimintaympäristöä. Kuten selonteossa todetaan, käynnissä olevaa ja tulevaa kehityskulkua vasten … Lue lisää

Kaupan tulevaisuusselonteolta odotetaan konkreettisia ehdotuksia kaupan kehittämiseen

Kaupan tulevaisuusselontekoon tähtäävä työ on edennyt lausuntokierroksen päättymiseen. Kaupan liitto näkee lausunnossaan, että alaa ohjaava lainsäädäntö tulee nykyaikaistaa vastaamaan tämän päivän tarpeita, ja samalla joustavoittaa toimimaan jatkuvassa muutoksessa. Koronakriisi on voimistanut ja kiihdyttänyt jo käynnissä olevia kehityskulkuja.

Kaupan tulevaisuusselonteosta askelmerkit alan kehittämiselle

Suomen hallitus nosti kaupan kehittämisen hallitusohjelmaansa lupaamalla alalle tulevaisuusselonteon strategisen ja pitkäjänteisen kehitystyön takaamiseksi. Selonteon työstäminen on lähtenyt lokakuussa rivakasti käyntiin työ- ja elinkeinoministeriössä. Kauppa toivoo konkreettista tiekarttaa, jonka avulla vahvistetaan kaupan roolia talouden ja hyvinvoinnin kivijalkana myös tulevaisuudessa.

Ajankohtaiset uutiset sähköpostiisi