luonnon monimuotoisuus

Monitieteinen BIODIFUL-hanke hyvässä vauhdissa – Kaupan liitto toiminut välittäjänä tutkijoiden ja kaupan välillä

Monitieteinen luonnon monimuotoisuutta elvyttävä BIODIFUL-hanke on ollut käynnissä 1,5 vuoden ajan. Hankkeen tavoitteena on uudistaa ja muokata liiketoiminta-ajattelua ja kuluttajakäyttäytymistä kohti luonnon monimuotoisuutta huomioivaa johtajuutta. Kaupan liitto on toiminut siltana tutkijoiden ja kaupan toimijoiden välillä. Missä hankkeessa mennään nyt?

Yritysten tavoite YK:n luontokokouksessa: Päätös luontojalanjäljen selvittämisestä vuoteen 2030 mennessä  

Montrealin YK:n luontokokouksen, COP15, toinen viikko on parhaillaan käynnissä Kanadassa. Osana Suomen valtuuskuntaa kokoukseen osallistuu SOK:n vastuullisuusjohtaja Nina Elomaa. Hän sanoo, että kaupan alalla työ luonnon monimuotoisuuden eteen konkretisoituu raaka-aineissa, joiden saatavuuteen luonnon köyhtyminen voi vaikuttaa. Elomaa toimii Kaupan liitossa vastuullisuusvaliokunnan puheenjohtajana ja on tässä roolissa viemässä myös toimialatasoista vastuullisuustyötä eteenpäin.

Ympäristöahdistusta kokeva Z-sukupolvi muuttaa tulevaisuuden kauppaa

Miia Grénman
Suomalaiset nuoret aikuiset ovat hyvin perillä ympäristöasioista ja uskovat tulevaisuuteen, mutta tuntevat samalla huolta ja ahdistusta ilmastonmuutoksesta ja luonnon monimuotoisuuden köyhtymisestä. Ekologinen kestävyyskriisi ja sen rinnalla puhjennut koronapandemia ovat muuttaneet tapaamme ajatella ja jäsentää maailmaa. Tämä näkyy Z-sukupolven arvoissa, asenteissa, arjen käytänteissä ja kulutusvalinnoissa. Muutos vaikuttaa vahvasti myös tulevaisuuden kauppaan.

Ajankohtaiset uutiset sähköpostiisi