Uutiset:
http://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
http://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
http://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
http://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Sähköpostiosoitteesi:

Kaupan liiton uutiskirje ilmestyy joka torstai. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.
Tapahtumakirjeestä saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Ajankohtaista > Tiedotteet

Tiedotteet


Kauppa kiittää veroratkaisuja

Hallituksen budjettiesityksen veroratkaisut tukevat Suomessa työllistäviä ja investoivia aloja. Kun talouskasvu ja työllisyyden hidas paraneminen perustuvat rakentamiselle ja yksityiselle kulutukselle, on tärkeää, ettei näitä kasvun vetureita tukahduteta.

Kaupan kasvu jälleen hidastumassa

Kaupan aukiolojen vapautuminen näyttää vauhdittaneen etenkin päivittäistavara- ja tavaratalokaupan myyntiä. Erikoiskaupassa samaa käännettä ei ole näkynyt. Ensi vuonna vähittäiskaupan piristyminen uhkaa kuitenkin hiipua ja kasvu hyytyy lähelle nollaa. Välillisten verojen kiristys tukahduttaisi heiveröisen kasvun kokonaan.

Digibarometri 2016: Hitaasti herännyt Suomi kiri kärkeen

Suomi kirkastaa viimevuotisen hopeansa kullaksi digitaalisuuden astetta mittaavassa Digibarometri 2016 -vertailussa, jossa on mukana 22 maata. Suomen jälkeen tulevat muut Pohjoismaat järjestyksessä Norja, Tanska ja Ruotsi. Kehitys Suomessa on ollut myöhäisen heräämisen jälkeen nopeaa, mutta toisaalta digitaalinen disruptio ravistelee maatamme poikkeuksellisen voimakkaasti.

Kilpailukykysopimuksen syntyminen kaupalle tärkeää

Kaupan liiton ja Palvelualojen ammattiliitto PAM ry:n hallitukset ovat hyväksyneet kilpailukykysopimuksen mukaisen neuvottelutuloksen. PAMin päätös on kuitenkin ehdollinen ja edellyttää, että Teknologiateollisuus ja Metalliliitto ovat sopimuksessa mukana.

Kauppa työllistää kesällä jälleen tuhansia nuoria

Tänäkin kesänä tuhannet nuoret saavat ensi kosketuksen työelämään kaupassa. Kaupalle on tärkeää, että myös tulevaisuudessa ala pystyy tarjoamaan nuorille väylän työelämään. Helpottaakseen nuorten työllistämistä Kaupan liitto on avannut Kannattavakauppa.fi-infosivuston, jonne on koottu tietopaketit sekä kaupan alasta kiinnostuneille nuorille että työnantajille.

Onnistunut ostos nojaa tietoon ja myymälän palveluun

Suomalaiskuluttajat luottavat kivijalkamyymälöihin niin ostopaikkana kuin ostosta edeltävän tiedon hankkimiskanavana. Etenkin myyjien asiantuntemusta arvostetaan – vaikka hinta usein ratkaiseekin. Verkon merkitystä tiedon haussa ei kuitenkaan voi vähätellä.

Kaupan liiton uusina Työmarkkina-asiantuntijoiksi on nimitetty Päivi Leppämäki ja Mikko Kataila. kuva: Kaupan liitto / Anna Dammert

Kaupan liittoon uusia työmarkkina-asiantuntijoita

Kaupan liiton työmarkkinatiimi vahvistuu. Työmarkkina-asiantuntijoiksi on nimitetty Päivi Leppämäki ja Mikko Kataila.