Uutiset:
http://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
http://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
http://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
http://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Sähköpostiosoitteesi:

Kaupan liiton uutiskirje ilmestyy joka torstai. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.
Tapahtumakirjeestä saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Etusivu > Ajankohtaista > Uutiset

Uutiset


Brexit innosti ulkomaalaiset ostamaan brittiläisistä verkkokaupoista

Kansainväliset verkko-ostajat saivat brittien virtuaaliset kassakoneet laulamaan Brexitin jälkeen. Rajat ylittävien tilausten määrä ylsi ennätykseen heinäkuussa.

Silmälasikauppa elpyi toisella kvartaalilla

Optisen alan vähittäiskauppa kasvoi 3,5 prosenttia viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon nähden. Alan liikevaihto ylsi 81,4 miljoonaan euroon. Parantuneeseen tulokseen vaikutti silmälasien kaupan parin prosentin kasvu. Aurinkolasien ja piilolinssien myynti kehittyi erityisen hyvin. Koko ensimmäisellä puolivuotiskaudella liikevaihto kuitenkin supistui, ja tulevaisuuden odotukset ovat maltilliset.

Kuluttajien talousluottamus aiempaa vahvempaa

Kuluttajien luottamus talouteen vahvistui elokuussa. Odotukset sekä omasta että Suomen taloudesta paranivat. Ajankohtaa pidettiin sopivana kulutustavaroiden ostamiselle, mutta rahaa käyttöaikeet ovat edelleen maltilliset.

Ruokahävikkiä kannattaa vähentää koko ruokaketjussa

Tällä viikolla vietettävä hävikkiviikko kannustaa kiinnittämään huomiota ruokahävikin vähentämiseen. Viikon tarkoituksena on muistuttaa, että hävikin vähentäminen kannattaa koko ruokaketjussa – tuottajalta aina kotitalouksiin. Kaupoissa hävikin vähentämiseen on panostettu ja se tuottaa tulosta.

Vähittäiskaupan luottamus edelleen heikkoa

Vähittäiskaupan luottamus heikkeni edelleen elokuussa, selviää Elinkeinoelämän Keskusliiton EK:n indikaattoreista. Tilanteen ei odoteta myöskään parantuvan lähikuukausina.

Turkuun avattiin kesällä Suomen ensimmäinen Lidl, joka tuottaa osan tarvitsemastaan sähköstä kiinteistökohtaisella aurinkovoimalalla. kuva: Lidl

Lidl tavoittelee energiatehokkuussertifikaattia

Suomen Lidl hakee energiatehokkuuden ISO 50001 -sertifikaattia. Standardin käyttöönotto tarkoittaa jatkuvaa energiatehokkuuden parantamista. Jo nyt energiatehokkaat ratkaisut on huomioitu ketjun myymäläkiinteistöissä. Lisäksi kaikkia työntekijöitä on koulutettu käyttämään energiaa säästeliäästi.

The Athlete’s Foot -ketju avasi ensimmäiset Suomen-myymälänsä Espooseen ja Vantaalle. kuva: Kesko

The Athlete’s Foot rantautui Suomeen

Suomen ensimmäiset The Athlete’s Foot myymälät ovat avanneet ovensa. Verkkokauppa avataan myöhemmin syksyllä. Keskon Suomeen tuoma ketju myy urheilullisten jalkineiden lisäksi myös vaatteita ja asusteita.