Uutiset:
http://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
http://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
http://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
http://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Ajankohtaista > Uutiset

Uutiset


Kaikkien kaupan toimialojen myynti kasvussa elokuussa

Koko kaupan myynti kasvoi elokuussa 4,5 prosenttia vuoden 2017 elokuuhun verrattuna. Erityisen vahvaa kasvu oli autokaupassa, kertoo Tilastokeskus tiedotteessaan.

Tulevaisuuden kauppa 2018 – asiakaskokemus on tärkein sekä verkossa että kivijalassa

Kauppa kannattaa suomalaista hyvinvointia ja kehittyy ripeämmin kuin koskaan. Tulevaisuuden kauppa 2018 -tapahtuma marssitti kaupan alan toimijoiden eteen ajatuksia ja oivalluksia asiakaskokemuksen merkityksestä, kuluttajien kasvaneista odotuksista, uusista teknisistä ratkaisuista ja palvelukulttuurin kehityksestä. Tärkeintä on ymmärtää, että digitalisaatio vaikuttaa kaikkeen, mitä teemme.

Komissiolta päivitetyt ohjeet geoblokkausasetuksen soveltamiseen

EU:n geoblokkausasetusta aletaan soveltaa joulukuun 3. päivästä lähtien. Komissio on päivittänyt asetusta koskevaa soveltamisohjettaan; siitä löytyy tarkempia tietoja käytännön tilanteisiin.

Neuvosto ja parlamentti muodostaneet näkemyksensä kauppatapadirektiiviin – trilogi-neuvottelut alkavat lokakuun lopulla

Euroopan unionin neuvoston maatalouden erityiskomitea pääsi kokouksessaan 1.10. yhteisymmärrykseen elintarvikeketjun kauppatapoja koskevasta ns. UTP-direktiivistä. Se valtuutti puheenjohtajamaan aloittamaan trilogi-neuvottelut komission ja parlamentin kanssa heti, kun parlamentti vahvistaa oman kantansa.

Stockmann avaa verkkokauppaansa myös kumppaneilleen

Stockmann avaa keväällä 2019 verkkokauppansa sisään markkinapaikan, jossa tavarataloissa toimivat kumppanit voivat myydä tuotteitaan koko Suomeen. Stockmann kertoi suunnitelmistaan Tulevaisuuden kauppa 2018 -tapahtumassa 9.10.

Ecofin-neuvostolta tarpeellisia uudistuksia arvonlisäveroon

EU-maiden talous- ja valtiovarainministerit kokoontuivat tiistaina 3.10. päättämään arvonlisäverotukseen liittyvistä uudistuksista Talous- ja rahoitusasioiden neuvoston (Ecofin) kokoukseen. Suomea kokouksessa edusti valtiovarainministeri Petteri Orpo.

Kuluttajien luottamus laskusuunnassa syyskuussa

Kuluttajien luottamusindikaattori oli syyskuussa 20,2, kun se oli elokuussa 21,5 ja heinäkuussa 22,0. Suunta on laskeva, mutta luottamus on kaiken kaikkiaan edelleen hyvällä tasolla, kertoo Tilastokeskus.