Uutiset:
http://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
http://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
http://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
http://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Sähköpostiosoitteesi:

Kaupan liiton uutiskirje ilmestyy joka torstai. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.
Tapahtumakirjeestä saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Ajankohtaista > Uutiset

Uutiset


Prisman Kauppakassi laajenee pääkaupunkiseudulla

Pääkaupunkiseudun osuuskauppa HOK-Elanto laajentaa ruoan verkkokauppaansa. Tilaukset voi jatkossa noutaa myös Pitkänmäestä ja Pukinmäestä. Tavoitteena on houkutella etenkin työmatkalaisia.

Vähittäiskauppa näyttää piristyneen elokuussa

Vähittäiskauppa kasvoi elokuussa liki 3 prosenttia, kertoo Tilastokeskuksen pikaennakko. Vähittäiskaupan suurimman alatoimialan, päivittäistavarakaupan myynti sen sijaan väheni.

Ihmisoikeuksien parantaminen suomalaiskaupoille tärkeää

Suomalaiskaupat panostavat hankintaketjun läpinäkyvyyteen ja ihmisoikeuksien parantamiseen. Reilu vuosi sitten kauppa laati yhdessä kansalaisjärjestöjen ja viranomaisten kanssa yhteisen näkemyksen, miten päivittäistavaraketjun hankintaketjussa tulee kunnioittaa ihmisoikeuksia. Työ jatkuu, mutta tärkeää on parantaa yhteistyötä läpi toimitusketjun yhdessä valtioiden ja kansainvälisten järjestöjen kanssa, sillä yksittäisten yritysten mahdollisuus vaikuttaa riskimaiden lainsäädäntöön on rajallinen.

Kaupan konkurssit lähes ennallaan

Kaupan alalla on pantu konkursseja vireille tänä vuonna samaan tahtiin kuin vuosi sitten. Anttilan konkurssi kuitenkin tuplasi konkurssiyritysten henkilökunnan määrän viime vuodesta. Eniten kaupan päätoimialoista konkurssit ovat lisääntyneet autokaupassa.

Liian myönteiset tuotearvostelut voivat käydä kalliiksi verkkokaupoille

Suuret palautusmäärät rasittavat verkkokauppoja. On arvioitu, että jopa kolmannes verkko-ostoksista palautetaan. Tuore tutkimus paljastaa, että liian myönteiset tuotearvostelut voivat lisätä palautusten määrää, kun tuotteesta saatu kuva ei vastaakaan todellisuutta.

Johan Friman aloittaa VV-Auton toimitusjohtajana tammikuussa.

VV-Autolle uusi toimitusjohtaja

Keskon autokaupasta vastaavana johtajana ja VV-Auto Group Oy:n toimitusjohtajana aloittaa ensi vuonna Johan Friman. Friman siirtyy Suomeen Saksasta, jossa hän on toiminut vuosikymmenen LeasePlanin toimitusjohtajana.

S-ryhmän trainee-ohjelmassa teoria yhdistyy käytäntöön

S-ryhmä palkkaa tänä syksynä 11 vastavalmistunutta korkeakouluopiskelijaa kaupan alan sekä matkailu- ja ravitsemisalan trainee-ohjelmaan. Teorian ja käytännön yhdistävä valmennus tarjoaa väylän avaintehtäviin S-ryhmässä.