Uutiset:
http://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
http://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
http://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
http://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liiton uutiskirje ilmestyy joka torstai. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.
Tapahtumakirjeestä saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Ajankohtaista > Uutiset

Uutiset


Vähittäiskauppa notkahti helmikuussa

Vähittäiskaupan myynti näyttää supistuneen helmikuussa aavistuksen. Vuosi sitten myyntiin vaikutti kuitenkin karkauspäivän tuoma ylimääräinen kauppapäivä.

Hypermarkettien voittokulku jatkui viime vuonna

Kauppojen aukiolon vapauttaminen, ruoan hinnan aleneminen ja kuluttajien luottamuksen vahvistuminen piristivät päivittäistavarakauppaa viime vuonna. Erityisesti hypermarketeilla ja isoilla supermarketeilla meni hyvin. Markkinaosuuksiaan kasvattivat niin K- ja S-ryhmä kuin Lidlkin.

Kaupan palkkasumman kasvu jatkuu

Kaupan palkkasumma jatkoi kasvuaan myös tammikuussa. Kasvu on jatkunut nyt jo vuoden ajan. Erityisesti ovat kasvaneet palkkasummat autokaupassa ja urheilukaupassa.

Vähittäiskaupan vuoden työpaikkaohjaaja tulee Joensuun Prismasta

Vähittäiskaupan vuodentyöpaikkaohjaaja on valittu. Palkinto myönnettiin Joensuun Prismassa työskentelevälle Seija Hämäläiselle.

Kauppa piristyi tammikuussa

Kaupan hyvä kehitys jatkui tammikuussa. Vähittäiskauppa ylsi kolmen prosentin kasvuun. Auto- ja tukkukaupassa liikevaihdon kasvu huiteli peräti 10 prosentissa. Myös konkurssien määrän väheneminen jatkui.

Oppiminen viedään luokkahuoneista työpaikalle

Työn opinnollistaminen eli joidenkin opintojaksojen suorittaminen työssä oppien on uusi ja vaihtoehtoinen tapa opiskella ammattikorkeakoulussa. Se on myös keino tiivistää yritysten ja oppilaitosten yhteistyötä.

Elinvoimaiset kunnat tarvitsevat kauppaa – Kauppa tarvitsee sujuvaa päätöksentekoa

Keväällä valittavat uudet kuntapäättäjät istuvat paljon päällä. Kaupan alan yritysten näkökulmasta etenkin lupaprosessien ja kaavoituksen sujuvoittaminen sekä yritysten tasapuolinen kohtelu ovat tärkeitä. Osaavan työvoiman saamiseksi myös yhteistyö kunnallisten oppilaitosten kanssa tulisi olla sujuvaa.