Uutiset:
http://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
http://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
http://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
http://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Ajankohtaista > Uutiset

Uutiset


Sääntely heikentää suomalaisen verkkokaupan kansainvälistä kilpailukykyä

Kaupan alan sääntelyssä on tekijöitä, joiden vuoksi ulkomainen verkkokauppa saa merkittävää kilpailuetua suomalaiseen kauppaan verrattuna. Myös kuluttajaturvallisuuden ja kierrätysvaatimusten osalta EU:n ulkopuoliset maat hyötyvät unionin maiden kustannuksella. Nykyisen ja tulevan hallituksen tulisi varmistaa, että kansallinen ja EU-sääntely yhdessä takaavat tasavertaiset kilpailumahdollisuudet Suomessa toimiville kaupan alan yrityksille.

Case kauppa: Lohkoketjuteknologia auttaa jäljittämään kotimaisen kalan alkuperän

S-ryhmän vähittäiskauppa käynnisti keväällä pilottiprojektin, Kuhatutkan, jossa kuluttaja voi tarkistaa kotimaisen kuhan kotivesistön. Apuna on mm. rahoituspuolelta tuttu lohkoketjuteknologia, jota kokeillaan elintarvikealalla nyt ensimmäistä kertaa Suomessa.

Koko kaupan myynti kasvussa kesäkuussa

Koko kaupan myynti kasvoi kesäkuussa 1,6 prosenttia vuoden 2017 kesäkuuhun verrattuna, kertoo Tilastokeskus.

Kuluttajien luottamus vahvaa heinäkuussa

Kuluttajien luottamusindikaattori oli heinäkuussa 22,0, kun se kesäkuussa oli 23,0. Vuoden 2017 heinäkuussa luottamusindikaattori oli 22,8. Indikaattorin pitkän ajan keskiarvo on 12,5, kertoo Tilastokeskus.

Euroopan B2C-verkkokauppa jatkaa nopeaa kasvuaan

Eurooppalaisten kuluttajien halukkuus ostaa verkosta ei osoita laantumisen merkkejä – päinvastoin. Verkkokaupan kasvuvauhti on kiivainta Länsi-Euroopassa.

Kauppa.fi kesätauolla

Kaupan liiton viestintä jää kesätauolle heinäkuun ajaksi. Palaamme 30.7. Jäsenyritysten työsuhdeneuvonta palvelee koko kesän normaalisti. Hyvää kesää!

Kaupan liitto keskustelemassa elintarvikeketjun kauppatavoista

Perjantaina 15.6. järjestettiin avoin keskustelutilaisuus elintarvikeketjun epäterveitä kauppatapoja ehkäisevästä EU-lainsäädännöstä meppi Elsi Kataisen johdolla. Kaupan liiton EU-edunvalvonnan asiantuntija Janne Koivisto oli mukana aiheesta käydyssä paneelikeskustelussa yhdessä Elintarviketeollisuusliiton ja MTK:n edustajien kanssa.