Uutiset:
http://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
http://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
http://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
http://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liiton uutiskirje ilmestyy joka torstai. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.
Tapahtumakirjeestä saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Ajankohtaista > Uutiset

Uutiset


Sähkötekninen tukkukauppa kasvoi reippaasti

Sähköteknisten tuotteiden tukkumyynti kasvoi yli kymmenen prosenttia vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Sähköteknisten tuotteiden ja sähköistysratkaisujen kysyntä on kovaa vilkkaasta rakentamisesta johtuen.

Kuva: Jonne Renvall, Tampereen yliopisto

Kaupan liitto mukana perustamassa Tampereen korkeakoulusäätiötä

Uutta mallia suomalaiseen korkeakoulutukseen rakentava Tampere3-prosessi saavutti tänään tärkeän merkkipaalun, kun Tampereen korkeakoulusäätiö perustettiin. Kaupan liitto on yksi säätiön perustajista. Suomen suurimmalle toimialalle on tärkeää olla mukana rakentamassa alan toimintaedellytyksiä parantavaa suomalaista korkeakoulutusta.

Vähittäiskaupan Tutkimussäätiö uudistuu

Kaupan liitto tulee mukaan vähittäiskaupan alan tutkimukseen keskittyvän säätiön toimintaan. Viimesyksyisen sääntömuutoksen seurauksena Kaupan liitosta tulee säätiön perustajajäsen. Liitolle on tärkeää vahvistaa yritysten ja tutkimuksen välisiä yhteyksiä kaupan alan tulevaisuuden toimintaedellytysten vahvistamiseksi.

Arvonlisäveron muutokset aiheuttavat kaupoille miljoonien kustannukset

Jos hallitus yrittää paikata valtion kassan vajausta korottamalla arvonlisäveroa, siitä aiheutuu kaupoille merkittävät kustannukset. Kaupan ja palveluiden kustannustaakkaa ei pidä missään tapauksessa nyt nostaa.

Konkurssihakemukset vähenivät alkuvuonna huomattavasti

Kaupan yrityksiä koskevien konkurssihakemusten määrä väheni huomattavasti alkuvuonna viime vuoden alkuun verrattuna. Suunta oli sama kaikilla toimialoilla.

Liikevaihto nousi, myyntimäärät laskivat alkuvuonna kaupan alalla

Koko kaupan alan liikevaihto nousi helmikuussa jonkin verran vuoden 2016 helmikuuhun verrattuna. Myyntimäärät olivat kuitenkin koko kaupan alalla alemmat kuin vuosi sitten. Palkkasumma nousi hieman koko kaupan alalla.

Kuva: Ehandel.se

Ruotsin suosituin verkkokauppatapahtuma Emeet Suomeen

Emeet kokoaa suomalaiset ja ruotsalaiset verkkokauppiaat Helsinkiin 4. toukokuuta. eCom Growth -kasvuohjelma ja Ehandel.se tuovat Ruotsissa suuren suosion saavuttaneen tapahtumakonseptin ensi kertaa Suomeen.

Kiinalainen WeChat Eurooppaan