Uutiset:
http://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
http://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
http://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
http://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liiton uutiskirje ilmestyy joka torstai. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.
Tapahtumakirjeestä saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Ajankohtaista > Uutiset

Uutiset


Kaupan alan trendejä vuonna 2017

Personointia ja lisää elämyksiä, esineiden internet ja virtuaalitodellisuus. Brittiasiantuntijoiden kokoamat kaupan alan tämän vuoden trendit pitävät sisällään paljon tuttua mutta myös uutta. Lisäksi kauppaan vaikuttaa poliittinen ja taloudellinen turbulenssi eri puolilla maailmaa.

Alkoholilakia syytä keventää

Uudistettavana olevan alkoholilain odotetaan tuovan merkittäviä hyötyjä. Kotimaan verokertymä kasvaisi, mutta kulutus ei merkittävästi nousisi. Kaupan liitto pitää alkoholilain modernisointia oikeana askeleena sääntelyn purussa.

Case: Kotitalouksien kierrätysmuovi muuntuu muovikassiksi

Kesko on tuonut tällä viikolla ruokakauppojensa valikoimiin muovikassin, jonka valmistuksessa hyödynnetään kotitalouksista kerättävää muovijätettä. Muovikassi on esimerkki kiertotaloustuotteesta, jossa jätettä ei synny, vaan materiaalit hyödynnetään mahdollisimman tehokkaasti uusien tuotteiden raaka-aineina.

Robert Andersson ja Markus Grahn

Optisen alan palkinnot alan koulutuksen ja verkostoitumisen edistäjille

Vuoden Optikko 2016 on Lautta Optiikan kliininen johtaja Robert Andersson, joka on merkittävästi edistänyt alan koulutusta ja kansainvälistymistä. Vuoden Näköteko -tunnustus myönnettiin alan ammatillisen keskustelun some-uranuurtajalle, Silmäaseman optiikkahioja Markus Grahnille.

Myynnin piristyminen näkyy myös kaupan työllisyydessä

Kaupan myynti jatkoi marraskuussa selvässä kasvussa. Myös koko vuosi näyttää yltävän plussalle. Kaupan vahvistumisesta kertoo myös palkkasumman hyvä kehitys.

Lasten- ja nuortenkirjat kirjakauppojen valopilkku

Lasten- ja nuortenkirjojen myynti kasvoi hyvin viime vuonna. Selitys löytyy uusimmasta Harry Potter -kirjasta, joka oli ylipäätään viime vuoden myydyin teos. Myös siivousbuumi jatkui ja näkyi kirjamyynnissä. Kaikkiaan kirjamyynti kuitenkin supistui.

Siina Siponen toimii myymäläpäällikkönä Kampin kauppakeskuksen Alepassa.

Case: Paras pomo saa nuoret innostumaan työstään

Kampin keskuksen Alepassa Helsingissä tiedetään, miten kiireisestä työympäristöstä huolimatta pidetään tunnelma hyvänä ja saadaan henkilökunta viihtymään. Keskeistä on tasapuolisuus, avoimuus ja kannustaminen.