Uutiset:
http://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
http://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
http://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
http://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liiton uutiskirje ilmestyy joka torstai. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.
Tapahtumakirjeestä saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Ajankohtaista > Uutiset

Uutiset


Kauppa piristyi viime vuonna

Kaupan myynti ylsi kasvuun viime vuonna ensimmäistä kertaa vuosiin. Myös palkkasumman kasvu ja konkurssien vähentyminen kertovat kaupan piristymisestä. Kaupan liitto muistuttaa, että kaupan hyvää kehitystä ei pidä veropolitiikalla tyrehdyttää.

Mobiiliostamisen merkitys kasvaa hurjaa vauhtia

Brittitutkimuksen mukaan kolmen seuraavan vuoden kuluessa jo kaksi kolmesta verkko-ostoksesta tehdään älypuhelimilla. Ennen pitkää mobiiliostamisesta saattaa tulla vallitseva tapa tehdä ostoksia. Mallia kannattaa katsoa esimerkiksi Kiinasta, jossa mobiiliostaminen on jo arkipäivää.

Case: Duunia nuorille

Hakunilan K-Supermarketin kauppias Janne Jutila uskoo, että nuorten kanssa työskenteleminen pitää mielen nuorena. Kuten niin monessa muussakin kaupassa, myös Jutilan yrityksessä työskentelee useita nuoria sekä vakituisesti että kesätyöntekijöinä ja harjoittelijoina. Kaupan ala onkin suurin nuoria työllistävä ala.

Moottoripyörä- ja veneverosta luopuminen on oikea päätös

Kauppa on tyytyväinen hallituksen päätökseen luopua veneiden ja moottoripyörien lisäverosta. Vero ei olisi tuonut odotettuja tuottoja, sillä se olisi hyydyttänyt veneiden ja moottoripyörien kaupan. Kaupan liitto esittää, että hankinnan verottamisesta tulisi siirtyä käytön verotukseen.

Keskusjärjestösopimuksista luopumisella ei vaikutusta kauppaan

Elinkeinoelämän keskusliitto EK luopuu nykyisistä keskusjärjestösopimuksista. Kaupan alalle muutoksella ei ole vaikutusta, sillä alan työehtosopimukseen on viety keskeisimmät seikat keskusjärjestösopimuksista.

Kaupan palkkasumma kasvoi viime vuonna selvästi

Palkkasumman kasvu jatkui kaupan alalla vuoden viimeisellä neljänneksellä. Vahvinta kasvu oli autokaupassa ja urheilukaupassa. Vapautuneet aukiolot taas näkyivät etenkin päivittäistavarakaupan ja hypermarkettien kehityksessä.

Kuntien yritysmyönteisyys kohentunut

Kaupan alan yritykset arvioivat kuntien yritysmyönteisyyden parantuneen hieman parin viime vuoden aikana, käy ilmi Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n tekemästä selvityksestä. Parannettavaa kuitenkin vielä löytyy. Etenkin lupaprosessien ja kaavoituksen sujuvoittaminen sekä tasapuolinen kohtelu ovat kaupan alan yritykselle tärkeitä.

Z-sukupolven ostotavat yllättävät

Teknisen kaupan myynti kiri loppuvuonna