Uutiset:
http://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
http://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
http://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
http://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Sähköpostiosoitteesi:

Kaupan liiton uutiskirje ilmestyy joka torstai. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.
Tapahtumakirjeestä saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Etusivu > Ajankohtaista > Uutiset

Uutiset


Ikea testaa kierrätyshuonekalujen myyntiä

Ikea ryhtyy testaamaan myymälöissään käytettyjen huonekalujen myyntiä. Asiakas saa tuomastaan myyntikelpoisesta vanhasta Ikean huonekalusta ennalta määritellyn hyvityksen. Tuotteen jälleenmyyntihintaan lisätään myymälässä vain arvonlisävero.

Viihde-elektroniikan kauppa käy alavireisesti

Isojen kodinkoneiden kauppa on piristynyt. Sen sijaan kotitalouksien kodintekniikan, viihde-elektroniikan ja älypuhelinten kysyntä ovat laskeneet alkuvuonna.

Teknisellä kaupalla toiveikkaat myyntiodotukset

Teknisen kaupan myynti ylsi lähes 3 prosentin kasvuun vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Myös tulevaisuuden myyntinäkymät ovat alalla valoisat.

K-kauppojen ei haluta olevan toisetensa kopiota. Kauppiaat saavat jatkossa päättää enemmän myymälän valikoimista ja lisäpalveluista. kuva: Kesko

K-kauppiaille lisää valtaa räätälöidä myymälöitään

K-ryhmä löysää K-ruokakauppojen ketjuohjausta ja antaa kauppojen erilaistua asiakaskunnan toiveiden mukaan. Tavoitteena on, että kukin kauppa eri puolilla Suomea muuttuu oman näköisekseen.

Kuluttajien sisustusaikeet ovat piristyneet.

Kuluttajien lisääntyneet kulutusaikeet luovat valoa kauppaan

Kuluttajien pahin kulutusalho näyttäisi olevan ohi. Kulutusaikomusten perusteella esimerkiksi rautakaupassa ja sisustamisessa pahin luisu on hidastumassa tai jopa kääntymässä kasvuun. Liikenneasemille tuoreet kulutusindikaattorit eivät kuitenkaan povaa vilkasta kesää.

Kaupat palvelevat myös helatorstaina ja äitienpäivänä

Kaupat voivat pitää ovensa auki sekä helatorstaina että äitienpäivänä. Monet kaupat ovatkin ilmoittaneet olevansa auki molempina päivinä. Yksittäisten liikkeiden aukiolo kannattaa tarkistaa esimerkiksi kaupan omilta verkkosivuilta.

Autokaupan kasvu jatkui vauhdikkaasti huhtikuussa

Uusia henkilöautoja rekisteröitiin huhtikuussa 15 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Autoala onkin korottanut ennustettaan tänä vuonna ensirekisteröitävien henkilöautojen määrästä.

Motonetille uusi toimitusjohtaja

Hobby Hall saa uuden omistajan suomalaisesta SGN Groupista. kuva: Stockmann

SGN Group ostaa Hobby Hallin